Obiceiuri de nunta
Obiceiuri de nunta - Prezentare generala
In aceasta sectiune puteti afla care sunt cele mai importante obiceiuri de nunta, pe care o sa vi le prezentam in continuare in ordinea succesiunii lor.
Cel mai important lucru pe care trebuie sa il stiti atunci cand hotarati daca si ce obiceiuri de nunta veti „face” la evenimentul vostru este acela ca nici un obicei nu este obligatoriu. Este nunta voastra si puteti sa o organizati asa cum va place pentru a va bucura de fiecare clipa a acestui eveniment unic. De asemenea, este bine sa stiti ca aceste obiceiuri de nunta difera de la o zona la alta a tarii, iar astazi multe cupluri aleg din multitudinea de obiceiuri si traditii doar pe acelea care le fac placere.
Aceste obiceiuri de nunta se desfasoara:
-obiceiuri de nunta inainte de ziua nuntii (cererea in casatorie, inelul de logodna, alegerea nasilor si ploconul, petrecerea tineretului sau „fedelesul”/petrecerea burlacilor si petrecerea burlacitelor);
-obiceiuri de nunta in ziua nuntii, atat inainte de petrecerea la local (impodobirea bradului, barbieritul mirelui, luatul nasilor de acasa, udatul miresei, prinderea voalului, hora miresei („nuneasca”), ruperea turtei si podul de flori), cat si la local si... dupa: (valsul miresei, furatul miresei, taiatul tortului, scoaterea voalului, aruncarea buchetului, aruncarea jartelei, darul si... trecerea pragului).